Vaša firma je od osnivanja izabrala OfficeMe prostorije. Zašto?

U pitanju je bila preporuka prijatelja, odnosno poslovnog saradnika da zakupimo ovaj prostor. Ja sam ovde tek poslednja 4 meseca, jer je moja majka otvorila firmu, dok sam ja bio na studijama u Austriji. Njene stare kolege sa kojima je sarađivala tokom svog radnog veka preporučili su ne samo ovaj prostor, već i Branka (koji je vlasnik OfficeMe) kao pravog čoveka za saradnju. Zadovoljni smo i naravno da ostajemo i dalje. OfficeMe pruža mogućnost da se delatnosti obavljaju kako treba, mogućnosti da se proširi poslovanje, a pritom smo povezani sa različitim firmama. Međusobno možemo da komuniciramo i ne doživljavamo jedni druge kao konkurenciju, čak i kad smo u istim delatnostima. Zajednički radni prostor nas približava i omogućava saradnju, čak i mogućnost druženja.

Da li se družiš ovde sa „kolegama“ kako ih ti doživljavaš?

Družimo se. Ima stvarno sjajnih ljudi, čast mi je što delim prostor sa njima. Ja sam ovde verovatno među najmlađima, ali mislim da sam se uklopio. Oni me motivišu, vredni su, bore se, gledam kako rade i daju mi nadu da ću i ja možda nešto postići. Radna atmosfera je u vazduhu i to je dobro.

Imate li jutarnje rituale: zajedničke kafe, kasnije ručkove?

Ja nekad stižem kasnije. Zahvaljujući tome što sam sin direktorke, kakav nepotizam, mogu to sebi da dopustim (smeh). Šalu na stranu. OfficeMe omogućava da radno vreme kao koncept ne postoji. Sami sebi organizujete poslovni plan, vreme dolaska ili odlaska, a ljudi iz tima su uvek tu i brinu se o stvarima koji bi vas kao firme ili preduzetnike samo opterećivale i oduzimale vam dragoceno vreme. Kafu pijem sam, ali se javim svima, popričamo malo. Svi smo produktivniji ujutru, pa gledamo da se što više odradi prepodne, pa ta komunikacija ide više popodne, uz šale i slično. Ja volim da nosim užinu od kuće, a ovde imamo fenomenalne uslove, možemo da podgrejemo, može da se naruči, sve može. Da se skuva kafa, imamo i frižider. Retko dolazim kolima, tako da nemam rezervisano parkign mesto, mada to postoji kao mogućnost. Više praktikujem da idem gradskim prevozom. Smatram da bi svi više trebalo da koriste gradski prevoz ili da razvijemo sistem „car sharing-a „ili „car pooling-a“, jer bi tako smanjili i gužve (jedan auto zauzima 12 kvadrata prostora), a i manje goriva bi se trošilo a sve u duhu zaštite prirodne okoline.

Druže li se i drugi ljudi, sarađuju li?

Koliko sam primetio da, kada se slave rođendani, donose se torte, kolači, uvek se svi posluže, i ko se druži i ko se ne druži, ali znaju se ljudi.

Koliko ti odgovara što su kancelarije dostupne non-stop?

To je savršeno, jer ja često dolazim i vikendom, zavisnosti od potreba posla. Nekada završavam ono što je potrebno za firmu, nekad radim neki svoj freelance projekat. Mnogo mi znači što mogu u po dana ili noći da dođem kad je potrebno i uvek je dostupan neko iz tima da pruži tehničku podršku.

Kako izgleda kad se dođe vikendom na posao? Dolaze li i druge kolege?

Vikendom je još opuštenija atmosfera, jer tada možemo da  pustimo i muziku, nema mnogo ljudi, pa ne smetamo nikome. I to je super, posebno što je uglavnom ista ekipa ljudi, zna se ko dolazi, a zna se i kada dolazi.

„ “
Ilija Vuksanović

U OffceMe prostoru ima stvarno sjajnih ljudi, čast mi je što delim prostor sa njima..
Vrh stranice